iPhone és Android tárhely felszabadítása egyszerűen

iPhone és Android tárhely felszabadítása egyszerűen

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 19.05.2023

A telefon tárhely tisztítás egy rendkívül hasznos eljárás, amit érdemes minden készüléken rendszeresen elvégezni. De miért ennyire fontos a tárhellyel foglalkozni? Milyen eszközökkel, módszerekkel és szokásokkal lehetséges a tárhely felszabadítás?

Ebben a cikkben szó esik mindenről, amit tárhely felszabadítás témában tudnod kell, és arra is kitérünk, hogy melyek azok a mobil készülékek, amelyek eleve nagy tárhellyel rendelkeznek. Ha érdekel a hatékony telefon tárhely felszabadítás, olvass tovább!

Miért fontos a telefonos tárhely felszabadítása?

A telefon tárhely felszabadítás többek között azért is fontos, mert a megtelt (vagy majdnem teli) tárhely lassíthatja a telefon működését. Ha nincs elegendő hely a telefon tárhelyén, az szemmel láthatóan rossz hatással lehet az okos eszköz teljesítményére.

De milyen helyzetekben okozhat ez igazán komoly fejfájást?

Gyakran előfordulhat, hogy hirtelen sürgősen szükségünk van egy alkalmazás letöltésére. Akár QR kód olvasó vagy képszerkesztő app, esetleg bármilyen más, hasznos app-ról van szó, nagyon bosszantó tud lenni, ha a megtelt tárhely miatt nem tudjuk letölteni.

Ha túlterhelt a tárhely, nem tudunk új fényképeket és videókat készíteni a telefonnal. Ez nyaralásokon és fontos eseményeken kifejezetten kellemetlen is lehet, hiszen ki akarna folyton régebbi adatokat törölgetni, mielőtt készíthet egy videót?

A telefon tárhely felszabadítás amiatt is fontos, mert a megtelt tárhely már az üzenetküldő appok megnyitását is lehetetlenné teszi.

Eszközök és módszerek a tárhely felszabadításához

A tárhely tisztítás során többféle módszert és eljárást is alkalmazhatunk. Nézzük, melyek a legfontosabb lépések, amelyeket mindenképp érdemes elvégezni!

  • A tárhely felszabadítás során mindenek előtt nézzük át a telefonunkon található adattípusokat!
  • Ellenőrizzük hogy melyik alkalmazások foglalják a legtöbb tárhelyet! Néhány közkedvelt app meglepően nagy helyet foglal, ezért érdemes felmérni, hogy melyikeket nem használjuk és törölni azokat.
  • Szerezzünk be tisztító alkalmazást! Ezek segíthetnek a felesleges és nem használt fájlok törlésében.
  • iPhone telefon esetében használjuk a „nem használt appok tehermentesítése” funkciót! (több infó itt: https://discussions.apple.com/thread/253221441)
  • Tároljuk az adatainkat felhő szolgáltatásban!

Nézzük, hogy melyik felhő szolgáltatásokat választhatjuk Android és iOS eszközökön!

Android: Google Drive

A Google Drive egy népszerű felhő, mert akár 15GB-nyi adatot tárolhatsz rajta teljesen ingyen! Ha pedig szeretnéd tovább növelni a tárhelyet, 100GB vagy akár nagyobb férőhelyhez is kedvező áron hozzájuthatsz, ha a prémium előfizetést választod.

iOS: iCloud

Amikor regisztrálsz az iCloud-ra, akkor automatikusan kapsz 5GB felhő tárhelyet az Apple-től. Ha ez nem elegendő számodra, az iCloud+ szolgáltatásra váltva több funkciót érhetsz el és lényegesen növelheted a tárhelyed, olcsón. Ez kiváló lehetőség az iPhone tárhely felszabadítás szempontjából is!

A felhő tárhelyek egyedüli hátránya, hogy a rajtuk tárolt adatok offline nem elérhetőek, így ha nincs internet a közelünkben, se a fényképekhez, se más fontos dokumentumokhoz sem tudunk hozzáférni.

Sign up for the latest updates

Telefonok, amiknél nem kell aggódnod a tárhely felszabadításával kapcsolatban

Az újabb telefonok már egészen nagy tárhely opciókkal is kaphatók. Épp ezért, amikor telefont veszel, gondold át, hogy mennyi tárhelyre lesz szükséged! Érdemes észben tartani, hogy az újabb, jobbnál jobb kamerákkal felszerelt okostelefonok nagyobb felbontású fényképeket készítenek, ami sokkal nagyobb tárhely kapacitást igényel.

De melyek az erre legalkalmasabb készülékek? Nézzük!

iPhone

Az iPhone 12 széria és a fiatalabb modellek esetében már elérhetőek az 512GB tárhelyes eszközök is! Ha egy Pro Max készüléket választunk, akár 1TB tárhellyel is kérhetjük (1TB = 1024GB) – azonban ekkora tárhelyre csak nagyon kevés felhasználónak van valójában szüksége.

Android

Az Android gyártók esetében sok újabb modell érkezik 1TB tárhelyel. Nézzük, hogy melyik készülékeket lehet ilyen nagy tárhellyel kérni! 

A legnagyobb tárhellyel kérhető Samsung telefonok:

  • Galaxy S22 Ultra 5G
  • Galaxy S23 Ultra 5G
  • Z Fold 4

A Huawei tárhely felszabadítás gyerekjáték lesz ezekkel a modellekkel:

  • P60 Art
  • Mate X3

Ezek a Xiaomi telefonok óriási tárhellyel érkeznek:

  • Redmi Note 12 Turbo
  • Mix Fold 2

Ha lecserélnéd az eszközöd egy újabbra, akkor látogass el a webáruházunkba! Nálunk eladhatod a használt eszközeidet és vehetsz egy újabbat baráti áron!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates