Csináld magad
18 Április 2023, 8:21 DE

Mobilos játékok - a legjobb játékok telefonra!

A mobilos játékok piaca óriásit fejlődött az elmúlt években, a legnagyobb stúdiók egyre nagyobb és jobb játékokat készítenek. Még azok számára is érdemes lehet kipróbálni ezeket, akik egyébként nem használnák a telefonjukat ilyesmi célra. Ebben a cikkben kategóriákra bontva mutatjuk be a legjobb mobilos játékokat, köztük az ingyenes játékok legjobbjait is.

A legjobb mobilos játékok - Lövöldözős játékok

Akik gyerek-és fiatalkoruk számos emlékezetes óráját töltötték a monitor előtt lövöldözős játékokkal szórakozva, biztosan örömmel veszik, hogy ilyen jó játékok telefonra is letölthetőek. Nézzük a legnépszerűbbeket:

Apex Legends Mobile

A Respawn Entertainment készítői több híres játékot is készítettek már a múltban, mint például a Star Wars Jedi: Falled Order vagy a Titanfall széria. Az Apex Legends lövöldözős játék eredetileg számítógépre és konzolra készült, de hatalmas népszerűsége miatt mostanra már mobilos verzió is elérhető belőle. 

Ebben a multiplayer játékban csapatok harcolnak egymás ellen egy hatalmas arénában, a karaktert pedig magunk választhatjuk meg. A játék során csak az arénában található fegyverek és eszközök közül lehet választani, a harcban pedig nagyon fontos a csapatmunka. 

Call of Duty: Mobile

A világ egyik leghíresebb lövöldözős játéka az Activision nevéhez fűződik, a sorozatot pedig több különböző stúdió fejlesztette. Eddig csak PC-n és konzolon volt elérhető a játék, amin fiatalok tízezrei nőttek fel, most viszont már telefonon is élvezhetjük a COD élményt. 

A Call of Duty több különböző játékmódban játszható, általában két csapat küzd meg egymással. Vannak azonban forgó játékmódok is, amikben limitált ideig játszhatunk - itt leginkább az izgalom a lényeg. A játékban sokféle felszerelés áll rendelkezésünkre: fegyverek terén kipróbálhatunk pisztolyoktól kezdve gépfegyveren át mesterlövészpuskáig bármit, de különböző katonai kütyükkel is megismerkedhetünk.

Tucatjával vannak jó, sőt, internet nélküli játékok telefonra, de a COD örök népszerűsége a legjobbak listájából is kiemelkedik.

A legjobb mobilos játékok - kaland játékok

Genshin Impact

A japán miHoYo stúdió sok játékot fejlesztett az évek során, de mindeddig a Genshin Impact a legfelkapottabb. A játékban egy hatalmas nyílt világot fedezhetünk fel, miközben karaktereket gyűjtünk és fejleszthetünk. Ebből már önmagában is kiderül, hogy rengeteg időt fektethetünk a játékba, de meg is éri, hiszen kifejezetten élvezetes a játékmenet. Ráadásul a mai napig jelennek meg új tartalmak a játékban, ami garantálja, hogy egyhamar ne unjuk meg a kalandokat.

Minecraft

Ki ne hallott volna a Minecraftról? Ez a világ egyik legtöbbet eladott játéka, rajongói számára pedig nagy öröm, hogy a játék telefonra is elérhető. A letölthető mobilos verzióval lényegében bárhonnan elérhetjük kedvenc Minecraft-os szerverünket vagy játszhatunk saját világunkban is. 

A Minecraft világa a kreativitásról szól: itt ugyanis minden kockákból áll, amiket úgy szedünk ki és helyezünk le, ahogyan csak szeretnénk. A cél pedig éppen az építés, és szinte bármit megépíthetünk a játékban.

A legjobb mobilos játékok - “MOBA” játékok

A MOBA, vagyis Multiplayer Online Battle Arena játékok általában rendkívül komplexek, emiatt rengeteg újdonságot rejtenek magukban. Nem is csoda, hogy könnyen beszippantják az embert! Mostanra pedig nem is csak számítógépes formában érhetőek el, ezek a játékok telefonra is letölthetőek.

League of Legends: Wild Rift

A Riot Games fejlesztő stúdió számos játékot készített már, az ő nevükhöz fűződik a League of Legends PC verziója, a Valorant, a Teamfight Tactics, valamint a Legends of Runeterra is. A League of Legends-ben öt az öt elleni felállásban, különböző hősökkel kell fejlődnünk és vadásznunk az ellenségre. Az újdonság ereje abban (is) rejlik, hogy a választható hősök is külön karaktervonásokkal rendelkeznek: mindegyikük máshogy működik, így biztosan megtaláljuk a legszimpatikusabbat. 

A játékban fontos szerepet kap a csapatmunka és az ügyesség, a harcnak pedig akkor van vége, ha az egyik fél sikeresen lerombolja az ellenség bázisát. 

Brawl Stars

A híres Clash Royale és Clash of Clans játékok mellett a Supercell piacra dobta a Brawl Starts-t is. Kezdő MOBA játékosoknak remek választás, hiszen a játékmenet egyszerűbb, mint a már említett LOL esetében. Rövidebb, viszont annál inkább akciódús meccsekre számíthatunk. A karakterek itt is választhatóak, viszont tárgyak és felszerelések miatt nem kell aggódnunk.

Legjobb mobilos játékok - Konklúzió

Érdemes végigpróbálni listánkat, hiszen az ingyenes játékok letöltése telefonra gyerekjáték, utána pedig máris kezdődhet az akció. Elég csak ellátogatnod a PlayStore-ba vagy iPhone telefonok esetén az AppStore-ba.

Azt azonban fontos kiemelni, hogy az új játékok egyre magasabb gépigénnyel is rendelkeznek, egy régi, kevésbé jó minőségű telefonon nem fognak jól futni. Nem csoda, hogy egyes modellek, például Huawei telefonok esetében is külön termékelőnyként tüntetik fel, hogy a nagy igényű játékok is futnak rajta.

Új telefon vásárlása előtt tehát érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a kiválasztott készülék elbírja-e a legújabb mobilos játékokat is. 

A Rejoy oldalán nemcsak új telefonod szerezheted be, de a telefon eladás is meg van oldva, így két legyet ütsz egy csapásra! A kínálatban iPhone, Huawei, Xiaomi és Samsung telefonok is sorakoznak, nézz is körül!

Fadia Hirtan
Rejoy.hu