YouTube Premium - Mi az és hogy fizethetsz kevesebbet érte?

YouTube Premium - Mi az és hogy fizethetsz kevesebbet érte?

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 06.01.2023

Naponta használod a YouTube-ot? Több csatornára is feliratkoztál már, ahol vlogokat, interjúkat, videókat, DIY tippeket és podcasteket hallgatsz és nézel? A YouTube Premium szolgáltatást neked találták ki! 

Összeszedtük, hogy mit kell tudnod a YouTube Premiumról:

Mi a YouTube Premium és miért éri meg?

Hogy tudsz YouTube Premium felhasználói fiókot létrehozni?

Mennyibe kerül a YouTube Premium?

Hogy tudod törölni a YouTube Premium hozzáférést?

Mi a YouTube Premium és miért éri meg?

Emlékszel a YouTube Red szolgáltatásra, amit néhány évvel ezelőtt hívott életre a cég? A szolgáltató célja az volt, hogy egy sokkal összetettebb és előnyösebb szolgáltatást kínáljanak a YouTube tartalom fogyasztóinak. 

Az első és talán legnagyobb előnye a prémium szolgáltatásnak a reklámmentesség. Megvan az érzés, amikor a kedvenc dalod közepén egyszer csak felcsendül egy - esetleg rögtön kettő! - idegesítő reklám zenéje, amiket nem tudsz átugrani? A YouTube Premiummal ez az érzés a múlté! 

A szolgáltatással ráadásul le is tudod tölteni a videókat a saját felhasználói fiókodba, amiket aztán offline is tudsz nézni. Ugyanez érvényes a lejátszási listákra is, amiket vagy magadnak tudsz összeállítani és letölteni, vagy más YouTube felhasználók listáját is letöltheted. 

Ezzel még nincs vége a YouTube Premium előnyeinek! Premium felhasználóként bármikor kiléphetsz az appból anélkül, hogy leállna a videó. Ez azt jelenti, hogy zenehallgatás közben is tudsz válaszolni az üzenetekre, átfutni az Instagram hírfolyamodat, avagy elolvasni egy beérkező emailt. 

Gyakran halljuk azt a kérdést is, hogy a YouTube Premium hány eszköz egyidejű használatát engedélyezi. Az előfizetéssel legfeljebb 10 eszközön tudsz belépni a fiókodba, amit egy nagylelkű keretnek gondolunk. 

Végül, de nem utolsósorban pedig hozzáférhetsz olyan tartalmakhoz, amiket a felület legismertebb influenszerei készítenek a YouTube Originals részeként. Ha pedig még ez sem lenne elég meggyőző, a végső érvünk, hogy a feliratkozással hozzáférsz a YouTube Music Premium szolgáltatáshoz is, ahol az év minden napjának minden percére elegendő zenét találsz a kedvenceid között.

Összefoglalva, a YouTube Premium előnyei:

  • Reklám nélküli videók
  • Letölthető videók, amiket internet nélkül is nézhetsz
  • Háttérben futó videók, miközben más alkalmazásokat használsz
  • Hozzáférés a YouTube Music Premium szolgáltatáshoz, ahol lejátszási listák millióit találod
  • Exkluzív tartalmak a YouTube Originals hozzáféréssel

Hogy tudsz YouTube Premium felhasználói fiókot létrehozni?

Biztosak vagyunk benne, hogy legalább egyszer már te is találkoztál olyan felugró üzenettel a YouTube-on, ami YouTube Premium feliratkozásra invitál, ráadásul az első hónapban ingyenes szolgáltatással. Ez a feliratkozás legegyszerűbb módja, hiszen egy Google fiókkal két kattintás alatt te is Premium felhasználó lehetsz.

Ha már nem jelennek meg neked ezek az üzenetek, kövesd a következő lépéseket:

  • Lépj be a YouTube appra a telefonodon és jelentkezz be. Ha nincs felhasználói fiókod, mindenképpen létre kell hoznod egyet, hiszen enélkül nem tudsz csatlakozni a YouTube Premiumhoz sem.
  • Kattints a profilképedre vagy avatarodra
  • Ezután klikkelj a YouTube Premium gombra
  • Kattintás után be kell állítanod a fizetési módot. Ezt abban az esetben is meg kell tenned, ha csak az ingyenes próbahónapban szeretnéd használni a Premium szolgáltatást. (Néhány sorral lejjebb leírjuk, hogy tudod törölni a szolgáltatást mielőtt fizetőssé válna, vagy néhány hónap után esetleg úgy döntesz, hogy szeretnél visszatérni a YouTube ingyenes verziójához. Bár szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem akarsz majd visszaváltani!) 
  • Ezután kövesd az útmutatót, amit a YouTube nyújt és élvezd a Premium szolgáltatást, ami tutira megváltoztatja az apphoz fűződő viszonyodat! 

Sign up for the latest updates

Mennyibe kerül a YouTube Premium?

Miután az ingyenes próbahónapnak vége, a YouTube Premium ár továbbra is nagyon kedvező marad, havonta 1790 forintot fognak levonni a kártyádról. A mi tapasztalatunk az, hogy az ingyenes próbahónap során a legtöbb felhasználóban tudatosul, hogy kevés jobb módja van havi 1790 forint elköltésének, mint a YouTube Premium használata. Ráadásul a YouTube Premium fizetése is roppant egyszerű, hiszen minden hónapban a regisztráció napjával azonos dátumon, automatikus levonják az összeget a kártyáról. 

Ha pedig a családoddal is szeretnéd megosztani a YouTube Premium örömeit, YouTube Premium Családi Csomag előfizetésre is van lehetőség. Havi 2690 forintért 5, legalább 13 éves családtagot adhatsz hozzá az előfizetéshez.

Diákként pedig további kedvezményeket kínál a YouTube, hiszen havi csupán 1090 forintért élvezhetik a diákok a YouTube összes, fent leírt előnyét. A tanuló kedvezmény igénybevételéhez minden évben szükséges egy ellenőrzés, amiben a szolgáltató megbizonyosodik arról, hogy továbbra is fennáll a diák státusz. 

Még jobb hír, hogy a Google jelenleg is tesztel egy új típusú YouTube Premiumot, amit Lite-nak neveznek. Ha nem szeretnéd, hogy reklámok szakítsák meg a videókat, de nincs szükséged a letöltés lehetőségére, a folyamatos lejátszásra már appok használata közben vagy a YouTube Music hozzáféréshez, akkor minden bizonnyal ez lesz a te YouTube Premium verziód.

YouTube Premium Lite egyelőre tesztüzemben az alábbi országokban érhető el: Belgium, Dánia, Finnország, Luxembourg, Hollandia, Norvégia és Svédország. Bízunk benne, hogy hamarosan a magyar piacot is meghódítja az új verzió. Az itt említett országokban a Lite csomag előfizetése 60%-kal olcsóbb, mint az eredeti Premium előfizetés. 

Gyors fejszámolás alapján ez azt jelenti, hogy 1000 forint körüli összegért cserébe búcsút mondhatsz az idegesítő reklámoknak egy YouTube Premium Lite előfizetéssel.

A YouTube egyelőre teszt fázisban jelentette meg ezt a verziót abban a néhány országban, amit fent leírtunk és ígéreteik szerint a felhasználói visszajelzések alapján igyekeznek még több funkciót beágyazni az előfizetésbe. 

Hogy tudod törölni a YouTube Premium hozzáférést?

Néhány egyszerű lépés és ha szeretnéd, törölni is tudod az egyéni vagy családi YouTube Premium hozzáférésed. Ehhez kövesd a következő folyamatot:

  • Nyisd meg az applikációt és kattints a képedre vagy az avatarodra
  • Válaszd ki a Premium kategóriát a legördülő menüből
  • A menüben megtalálod a Tagság kezelése fület
  • Kattints az “Egyéni előfizetés: 1790 ft/hó” fül melletti nyílra
  • Klikk az “Előfizetés törlése”-re és készen is vagy

Ezen az úton keresztül tudod módosítani is az előfizetésed, akár a YouTube Premium Family csomagra is, ha a “Nagyobb csomagra váltás” gombra kattintasz. 

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ezt a bejegyzést nem támogatta a YouTube. Szerettünk volna egy részletes leírást készíteni a YouTube Premium előfizetésről, mert mi magunk is szeretjük és használjuk az előfizetést és szeretnénk, ha te is élvezhetnéd a YouTube Premium nyújtotta lehetőségeket. 

Köszönjük, hogy ellátogattál a Rejoy.hu-ra és végigolvastad ezt a bejegyzést. Ha hasznosnak találtad a cikket, esetleg új dolgokat is megtudtál, örömünkre szolgálna, ha egy like formájában is kifejeznéd ezt a cikk alatt és várunk vissza, ha szeretnél még többet megtudni telefonokról, alkalmazásokról és a digitális technológiákról. 🙂

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates