Virtuális séta - Online városnézés okostelefonon!

Virtuális séta - Online városnézés okostelefonon!

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 23.03.2023

Okostelefonunkat rengeteg hasznos dologra tudjuk használni, vannak alkalmazások, amik jelentősen megkönnyítik az életünket. Tipikusan ilyen a térkép: a Google Térkép és a Flyover. Olyannyira hozzászoktunk ezekhez GPS alapú térképekhez, hogy sokan el se tudjuk képzelni, hogyan boldogulhattak nélküle szüleink, nagyszüleink - pláne másik országban, idegen városban járva. 

A Térkép funkció azonban nemcsak, hogy a nyaralás közben segít eligazodni, de az online városnézés elhozza a virtuális turizmus és  felfedezés élményét anélkül, hogy kimozdulnánk a lakásból. Indulj 3D virtuális sétára Google Maps applikációval vagy az Apple térkép szuper funkciója, a Flyover segítségével!

Online városnézés iPhone-on

Az iPhone-osok - sőt, igazából minden okostelefon tulajdonos - körében közkedvelt applikáció a Térkép. A Térkép funkcióval könnyedén, kényelmesen bejárhatjuk a világ fővárosait, megismerhetjük a fő nevezetességeket. Lényegében a kanapéról látogathatunk el Londonba, Párizsba, New Yorkba, Sydney-be, és persze akár Budapestre is. Az alkalmazásban megjelölhetünk épületeket, helyeket, ráadásul útikalauz segítségével többet is megtudhatunk róluk. 

Emellett az iPhone-osok nagy előnye, hogy telefonjukon a Google Térkép mellett a Flyover-hez is hozzáférnek. A hagyományos térképen túl a Flyover kifejezetten az online városnézés élményét hivatott megadni, lélegzetelállító módon repít körbe az általunk kiválasztott városon. A navigálást ráadásul számos hasznos funkcióval segíti: megváltoztathatjuk a látószöget vagy épp körbejárhatjuk az adott helyet, így még inkább élethű lesz a 3D virtuális séta. 

A Flyover segítségével továbbá akár bevásárlóközpontok, repterek belső térképeit is megnézhetjük.

Online városnézés Androidon

Bár az Android felhasználók nem élvezhetik a Flyover funkcióit, azért nekik sincs miért bánkódniuk: a Google Maps (Térkép) alkalmazás hosszú évek óta az egyik legjobb térképes appnak számít, és persze nem véletlenül! Az alkalmazásban használhatjuk a Google Maps Utcakép és a Google Maps Műhold funkciót is.

Természetesen a Google Maps is törekszik a nevezetességek pontos 3D modellezésére, hogy biztosítani tudja az online városnézés élményét a felhasználók számára.

Tipp: próbáld csak ki, hogy beírod a térképbe a Budapest keresőszót, és kattints az olyan fő nevezetességek egyikére, mint például az Országház. Az első találat bizony egy mozgó 3D modellezett kép lesz! 

Hasonló módon szemlélheted meg a következő nevezetességeket is:

  • Vásárcsarnok
  • Halászbástya
  • Budai vár
  • Mátyás templom
  • Szent István Bazilika
  • Dohány utcai Zsinagóga

A Google Maps Utcakép funkcióval éppúgy bejárhatjuk a városokat a 3D-s nézet segítségével, mintha valóban ott sétálnánk. Ez nagy segítség lehet, ha eddig még ismeretlen környékre látogatunk, és szeretnénk előre felmérni a terepet; de csak szórakozásként is jó választás körbenézni az utcákon.

A Google Maps Műhold funkcióval pedig felülnézetből fedezhetjük fel a műholdas képekből kirakott világot. Itt azonban fontos tudni, hogy a térképen az látszik, amit a Google Műhold az adott időpontban aktuálisan rögzített, ezért a legfrissebb felújítási munkálatok és változások nem biztos, hogy látszanak rajta.

A Google Műhold az egész világot feltérképezte, így szinte bármely bárosban kedvünkre barangolhatunk. A Samsung, Xiaomi vagy iPhone tulajdonosok tehát bármikor élvezhetik az online városnézést a Google Térkép letöltésével.

Sign up for the latest updates

A legjobb okostelefonok online városnézésre

Ahogy említettük már, nem mindegy, hogy milyen telefonnal rendelkezel, hiszen a különböző gyártótól származó telefonok más és más applikációkhoz férnek hozzá.

Utazás előtt mindenképp érdemes átgondolnod a mobilinternethez való hozzáférést is, hiszen bár a Térképet offline állapotban is tudod használni, online állapotban sokkal több funkciót érsz el. Bizonyos helyeken azonban meglehetősen költséges tud lenni a mobilinternet vásárlása, ilyenkor gondolj előre offline megoldásokra is! Jó ötlet például előre megkeresned a kiszemelt várost, és letölteni a térképet hozzá.

Sokan egyébként is csak iPhone-ban gondolkodnak, ha új telefon vásárlásán törik a fejüket - a Flyover rajongói például biztosan köztük vannak. Az újabb generációs iPhone modellek óriási kijelzővel készülnek, így az online városnézés is sokkal egyszerűbb és élvezetesebb lesz.

Ha viszont Android-párti vagy, érdemes lehet körbenézned a Samsung és Huawei telefonok között, melyekkel aztán a Google Map összes szuper funkcióját élvezni tudod.

A Rejoy kínálatában mindhárom márkát megtalálod, sőt, még inkább megkönnyítjük a dolgod, hiszen régi készüléked is megvesszük!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates