Hasznos tudnivalók
7 Február 2023, 12:51 DU

A világ 5 legdrágább telefonja

Azt gondolod, hogy az iPhone 14 Pro Max drága volt a megjelenésekor? Azt nem vitatjuk, hogy az Apple legújabb modelljének ára elég borsos, de mit mondasz, ha azt mondjuk, hogy néhány kütyü őrült több, mint 48 millió dollárt fizetett egy készülékért? Bizony, jól látod! Negyvennyolc millió dollár! Ugye, hogy új értelmet nyer a drága mobiltelefon fogalma? Nézzük meg együtt, hogy melyek a legdrágább telefonok a világon! 

Vertu Signature Cobra - $310.000 

A Vertu telefonmárka ismertségét a világ legdrágább telefonjainak gyártásával érte el. A Signature Cobra sorozat mindössze 8 készülékből állt és mindegyik telefon 310,000 $- ba került. A telefonokat pedig nem más, mint a francia ékszermárka, a Boucheron Vertu dolgozói rakták össze kézzel az Egyesült Királyságban.

Nálunk is olvashattál már aranyozott telefonokról, főleg amikor az Escobar telefonról írtunk. A két készülék között a különbség csupán annyi, hogy a Vertu Signature Cobra a valóságban is létezik. 

Ennél a készüléknél a tervezők finoman szólva is szokatlan dizájnt választottak, hiszen a készüléket egy aranyból készült kobra öleli körbe. A telefonon ezenkívül elhelyeztek 439 rubint és 2 emerald követ, így biztonsággal állíthatjuk, hogy egy igazán különleges darabról van szó. 

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – $1.000.000 

Nem tudjuk eldönteni, hogy a készülék kinézete vagy a neve furcsább, de az tény, hogy a luxus mobilok piacán ez a telefon előkelő helyen szerepel. Az árát pedig nem csak a dizájn és a használt anyagok határozzák meg, hanem a limitált darabszám is.

Hogy pontosabbak legyünk, csupán 3 ember élvezheti ezt a 200 éves afrikai fából készült különleges telefont. Emellé jön még két, 180 grammos fekete és arany gyémánt, amelyeknek mindegyike 45.5 karátos. Ha pedig még ez sem lenne elég, a telefon minden gombját értékes 32 karátos zafír díszíti.

iPhone 3G King Button – $2.500.000 

Két és félszer drágább a készülék, mint a Gresso Luxor Las Vegas Jackpot és az eddig említett telefonokhoz képest határozottan visszafogottabb külsővel rendelkezik az iPhone 3G Kings Button. Ez a visszafogottság az árán ugyan nem látszik, hiszen a készülék még a legdrágább Samsung telefon áránál is százszor többe kerül. 

Az iPhone 3G King Button tervezője egy osztrák dizájner, Peter Alisson volt, aki sárga és fehér aranyat, valamint 18 karátos rózsaszín aranyat használt a tokhoz. A fehér arany szalagban, ami közrefogja a készüléket, 138 darab gyémántot helyeztek el. 

Bármennyire is sokat érnek ezek a gyémántok, nem ezek voltak, amik megdobták a telefon végső árát, hanem a 6,6 karátos gyémánt, amit az iPhone home gombjának helyére raktak. Ennek is köszönheti a készülék, hogy megjelenésekor a világ egyik legszebb telefonjának tartották és azonnal elnyerte a márka fanatikusainak tetszését. 

Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition – $8,000,000

Még magasabbra tesszük a képzeletbeli árlistán a lécet ezzel a 8 millió dollárt érő iPhone-nal. Az iPhone 4 Diamond Rose Edition egésze rózsaszín aranyból készül és 500 darab 100 karátos gyémántot tartalmaz, az Apple logót pedig szintén gyémántból, szám szerint 53 darabból rakták ki. 

Csakúgy, mint az iPhone 3G King Button esetében, ennél a készüléknél is egy 7,4 karátos, rózsaszín gyémánt helyettesíti a home gombot. A telefon szédületes árához hozzátartozik még egy gránit tárolódoboz is, valamint a tény, hogy csupán 2 darab készült belőle. 

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – $48,500,000

Tényleg azt mondtam, hogy az előző darabok elképesztően drágák? Kicsit elhamarkodtuk a kijelentést, hiszen ez a cím egyértelműen a Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond modellt illeti, ami a legdrágább telefon 2022 -ben.

Mégis mitől ilyen különleges ez a telefon, hogy kiérdemli a világ legdrágább készüléke címet? Először is 24 karátos arany bevonata van, a hátlapja pedig egyetlen rózsaszín gyémántból áll. Ezenkívül platina bevonattal készült és egy különleges, kalózkodás elleni technológiával is rendelkezik, hogy megvédje a tulajdonos adatait a kíváncsiskodó szemektől.

A telefon egyedi megrendelésre készült, megrendelője pedig nem más, mint Ázsia leggazdagabb férfijának felesége, aki az Indiai cricket csapat, a Nita Ambani tulajdonosa is egyben. 

#fényűzés

Itt egy teljes lista a világ legdrágább telefonjairól: 

  1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – $48,000,000
  2. Stuart Hughes iPhone 4s Elite Gold – $9,400,000
  3. Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition- $8,000,000
  4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – $3,200,000
  5. iPhone 3G Kings Button – $2,500,000
  6. Diamond Crypto Smartphone – $1,300,000
  7. Goldvish Le Million – $1,000,000
  8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – $1,000,000
  9. Goldvish Revolution – $488,150
  10. Vertu Signature Cobra – $310,000

Ha tetszett a cikkünk, bátran oszd meg a barátaiddal is a legfrissebb tudást, amit a cikk elolvasása során szereztél!

Fadia Hirtan
Rejoy.hu