Hasznos tudnivalók
7 Február 2023, 12:39 DU

Törölt képek helyreállítása iOS-en és Androidon keresztül

Bármekkora belső tárhellyel is rendelkezik a telefonod a “tárhely megtelt” üzenetet megjelenését könnyebb elérni, mint gondolod. Ezután már nem tudsz új fájlokat elmenteni a telefonon és minden bizonnyal korábban készített képek törlésére kényszerülsz. 

Ez addig a pontig, amíg véletlenül ki nem törölsz fontos emlékeket, talán nem is jelent akkora problémát. De nyugi, akkor sincs nagy baj, hogy törölsz egy vagy több kedves emléket, hiszen a törölt képek visszaállítása egyszerű és számtalan módja van Apple készülékeken és Androidon is. 

Megmutatunk néhány módszert, amikkel könnyedén visszaszerezheted a törölt képeket iOS és Android rendszereken is. (Ha szeretnéd, egyetlen kattintással eljuthatsz a számodra hasznos infókhoz!)

Törölt fájlok visszaállítása Android készüléken

A törölt képek visszaállítása Android telefonon (Samsung, esetleg Huawei) egyszerű, mint a karikacsapás. Első körben érdemes a telefonod szemetesében körülnézned! 

Keresés a törölt fájlok között

Nyisd meg a Galériát és keresd meg a Törölt fájlok mappát, amit a három pöttyre kattintva, a menüben érsz el. A törölt képek 30-40 napig (modell függő) maradnak a telefonok törölt fájlai között, ahonnan könnyedén visszaállíthatod őket. 

Nézzük meg a visszaállítás lépéseit: 

 1. Nyisd meg a Galériát
 2. Kattints a három pontra, ami megnyitja az applikáció menüjét
 3. Keresd meg a Galéria Törölt fájljait, ami a telefon fajtájától függően több néven szerepelhet. Néhány példa: okostelefonok OneUI operációs rendszerrel az Újrahasznosított szemetes használják, telefonok MIUI rendszerrel a Szemetes-t, a Realme UI rendszerében pedig Nemrég Törölt mappaként szerepel
 4. Amint megnyitod a mappát, az összes kitörölt képet megtalálod, ha még nem telt el 40 nap a törlés óta.
 5. Kattints a képre, amit szeretnél visszaállítani, válaszd ki a visszaállítás lehetőséget
 6. Ezután a kiválasztott képeket megtalálod az eredeti mappában, ahonnan törölted őket (a galériában, a WhatsAppról vagy Messengeren keresztül érkezett fotók között).

Akkor sem kell kétségbe esned, ha nem találod a törölt fotókat a telefonodon, hiszen van még néhány módszer a visszaállításra. 

Keress a Google Photos-ban!

Egy másik hely, ahol a kép törlése után rejtőzhetnek a képeid, a Google Photos. Ha innen szeretnéd őket visszaállítani, kövesd ezeket a lépéseket: 

 1. Válaszd ki a telefonon a Google Photos mappát
 2. Menj a könyvtárba
 3. Keresd meg a Kukát, ahol az összes törölt fényképed megtalálható. Törlés után 60 napig maradnak itt a képek, ezután végleges törlésre kerülnek

Hogy szerezz vissza törölt képeket Apple telefonon (iPhone)?

Csak úgy, mint az Android képek törlése, az iPhone képek törlése sem kell, hogy végleges legyen! Ha iPhone készüléket használsz, akkor az alábbi lépéseket követve könnyedén visszaállíthatod törölt fotóidat:

 1. Lépj be a Fotókba
 2. Válaszd ki az Albumokat
 3. Nyisd meg a Nemrég törölt albumot
 4. Itt megtalálod az összes törölt fotót az iPhone galériádból és a Visszaállítás gombra kattintva néhány másodperc alatt vissza is szerezheted a képeket.

Visszaállítás után a képek ismét megjelennek az Összes fotó között, ahol bármikor elérheted őket.

Ha nem találod a kitörölt képeket a Nemrég törölt képek között, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen nagy valószínűséggel visszaállíthatod őket az iCloudból. Ehhez kövesd a következő lépéseket:

 1. Lépj be az iCloud.com-ra a számítógépeden
 2. Válaszd ki a Fotók mappát, ami a Könyvtár menü alatt, a bal oldalon találsz
 3. Kattints a Nemrég törölt gombra
 4. Válaszd ki a képeket, amiket szeretnél visszaállítani
 5. Kattints a Visszaállításra mindegyik képnél.

Az is előfordulhat, hogy véletlenül az iPhone összes kép törlése gombra kattintasz, de itt sincs semmi gond, hiszen a fent leírt módszerekkel 30-napig az összes képedet visszaállíthatod az Apple iCloud-on keresztül is. 

Ha iPhone készüléked van, de Google programokat használsz tárhelybővítésre, ezeket a lépéseket követve tudod visszaállítani a képeidet:

 1. Nyisd meg a Google Fotókat a telefonodon
 2. Válaszd ki a Könyvtárat a képernyő alján
 3. Kattints a Kukára
 4. Válaszd ki a fotókat, amiket szeretnél visszaállítani és kattints a Visszaállítás gombra

Jó tudni, hogy ezzel a módszerrel csak akkor lehet visszaállítani a törölt fotókat a telefonodról, ha a Google Fotók alkalmazást használod a tárolásukra. Ha közvetlenül a telefonon tárolod a fotókat, ez a módszer nem fog segíteni. 

Ezek a legegyszerűbb módszerek a törölt képek visszaállítására operációs rendszertől függetlenül. Ha ismersz más módszereket is, írd meg nekünk kommentben, hátha másnak is segítség lesz! 

Mit tehetsz a számodra fontos képek törlése ellen?

Feltélezzük, ahogy a cikk elején is írtuk, hogy leginkább a tárhely szűkössége miatt kényszerülsz néhány kép törlésére. Annak érdekében, hogy elkerüld ezt a kellemetlen helyzetet, azt javasoljuk, hogy időről időre készíts biztonsági mentés a számodra kedves felhő alkalmazásban. 

Szintén érdemes lehet beállítani a WhatsAppon keresztül érkezett képet automatikus mentését. Mutatjuk az egyszerű folyamatot, amin keresztül beállíthatod:

Ha pedig a telefonod még ezek után a beállítások után is folyton arra figyelmeztet, hogy nincs elegendő tárhelyed, mert esetleg egy régebbi modellt használsz, javasoljuk, hogy fontold meg egy új készülék vásárlását. 

A Rejoy.hu-n szakszerű ellenőrzésen átesett, felújított telefonok tucatja vár és a kedvezményes ár mellett még 12 hónap garanciát, ingyenes házhozszállítást és 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk. 

Fadia Hirtan
Rejoy.hu