Olcsó telefonok 2023-ban - legjobb ár-érték arány

Olcsó telefonok 2023-ban - legjobb ár-érték arány

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 06.01.2023

Megtalálni egy igazán pénztárcabarát, ugyanakkor minden igényt kielégítő okostelefont, elég nagy kihívást jelenthet. Őszintén bevalljuk, telefon választás előtt mi sem tudnánk megfelelő utánajárás nélkül megmondani, hogy melyik az a telefon, ami passzol a költségvetésünkhöz és megfelel az elvárásoknak is. 

Pláne, mivel a piac tele van jobbnál-jobb készülékekkel. A legújabb modellektől kezdve a korábbi szériákig, nagy teljesítményű kameráktól kezdve a tartós akkumulátorokig, de kellő körültekintéssel biztosan megtalálod a hozzád legjobban passzoló modellt. Gyakran vetődik fel a kérdés, hogy a bőség zavarában hogy válasszuk ki, melyek a legjobb használt olcsó telefonok?

Mi azt tanácsoljuk, hogy amikor nem tudod mit tegyél, a legjobb megoldás hátralépni egyet, venni egy mély levegőt, felvenni a megfigyelői pozíciót és objektív tények alapján meghozni a döntésedet. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: ha telefont kéne ajánlanod egy barátodnak, honnan tudnád, hogy melyik márkát javasold? 

Milyen kérdéseket tennél fel ennek a barátodnak, hogy megtaláld a hozzá illő darabot? Tedd fel magadnak is ezeket a kérdéseket, ha egy jó és olcsó telefont szeretnél venni magadnak. 

Nézzük is meg a legfontosabb kérdéseket, amiket érdemes átgondolni vásárlás előtt:

  • Szükségem van tartós akksira? - ha sokat vagy távol otthonról és nem mindig jut eszedbe magaddal vinni a töltőt, ez a kritérium fontos lehet
  • Fontos, hogy csúcsteljesítményű kamerája legyen a telefonnak? - ha egyetlen képkockát sem szeretnél elmulasztani és minden emléket megőriznél a telefonodban, a mi javaslatunk, hogy egy csúcsteljesítményű kamerával rendelkező telefont válassz
  • Mennyire legyen nagy a telefon kijelzője? - ha folyton a telefonon lógsz, appokban böngészel és játszol, a nagy kijelző kötelező eleme az új telefonodnak. Szerencsére nagy kijelzős, érintőképernyős telefonok olcsón már szinte minden márkánál elérhetők 
  • Mekkora belső tárhelyre van szükségem? - Az összes általad készített fotót a telefonodon tárolod? Lever a víz egy “nincs elég tárhely” értesítéstől? Ha ez mind igaz rád, a te készüléked egy nagy belső tárhellyel rendelkező telefon lesz!

Amint megválaszoltad az összes feltett kérdést, ugorj is a következő lépcsőre. Összeállítottunk egy listát a legjobb olcsó okostelefon kínálatról, amikhez 2023-ben hozzájuthatsz. Olvasd el figyelmesen a leírásokat, ahol lépésről-lépésre bemutatjuk a legjobb akksival, kamerával, kijelzővel és belső tárhellyel rendelkező telefonokat. Ha pedig meghoztad a döntést, dobd is be a telefont a kosaradba a Rejoy.hu-n, ahol a nagyszerű árak mellett további kedvezményeket is élvezhetsz.

Lássuk is a listát az év legjobb gazdaságos telefonjairól! 

Samsung Galaxy A53 5G

Pénztárcabarát telefont keresel nagyméretű kijelzővel, tartós akkumulátorral és nagy belső tárhellyel? A jó hír, hogy a Samsung telefonok olcsón, már akár néhány tízezer forinttól is elérhetők, a Samsung Galaxy A53 5G pedig biztosan beváltja a hozzá fűzött reményeket! 

Az okostelefon 6.5 inches Super AMOLED képernyővel érkezik, 120 Hz-es képfrissítési gyakoriságra képes. Négy fő kamerával van ellátva ez a Samsung modell, amik ugyan nem képesek csúcsminőségű képek készítésére, de élénk színű és kellően jól definiált képkockákhoz szuper ez a készülék is. A telefon objektívjei 64 MP, 12 MP, 5 MP és 5 MP, és 4K felbontásban képesek fényképezni.

Az alábbi tárhely méretek közül választhatsz: 128GB 4GB RAM-mal, 128GB 6GB RAM-mal, 128GB 8GB RAM-mal, 256GB 6GB RAM-mal és 256GB 8GB RAM-mal. Ami lenyűgöző ebben a modellben, az az akkumulátor, amely nem kevesebb, mint 5000 mAh kapacitással bír. 

Akár azt is mondhatnánk, hogy ezzel a telefonnal elfelejtheted a töltéssel járó vesződségeket, ráadásul az ára is kedvező. A Samsung Galaxy A53 5G kikiáltási ára a cikk készülésekor 120 ezer forint.

iPhone SE 2022

Az iPhone SE 2020 felújított változatával az Apple csúcsmodelljei közül a legjobb minőséget hozza, sokkal barátságosabb áron. Az iPhone SE 2022-ben ugyanaz a processzor található, mint az iPhone 13-ban. Egy A15 Bionic processzorral szerelték fel, ami - csak csendben, barátok közt megjegyezve - sokkal gyorsabb, mint a legtöbb Samsung modell processzora.

Ezt az új iPhone modellt, ahogy a nevében is benne van, az idei évben jelentette meg a gyártó és mérete pedig tökéletes azoknak, akik szeretnék, ha egy kézben elférne a telefonjuk anélkül, hogy attól félnének, ledobják azt.

A telefon Retina IPS LCD kijelzővel rendelkezik, mérete pedig 4.7 inch, de olvashatóság és színek tekintetében lehetne jobb a minősége. 

Az iPhone SE 2022 egy kis, mindössze 2018 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely tökéletesen megfelel a készülék méreteihez, hiszen a mobil a lehető legkevesebb energiafogyasztásra van optimalizálva

Ami a belső tároló kapacitást illeti, a modell három változatban érhető el: 64GB 4GB RAM-mal, 128GB 4GB RAM-mal, 256GB 4GB RAM-mal. A készülék kezdő ára a cikk írásakor 160 ezer forint. 

Sign up for the latest updates

Samsung Galaxy A32

Vissza is térünk a dél-koreai gyártó egy másik modelljével, ami szintén helyett kapott 2023 pénztárcabarát telefonjai között. A Samsung nem fukarkodott, amikor a készülék kijelzőjének a méretét tervezték, hiszen egy 6.5 inches képernyővel szerelték fel a modellt. 

Az akksi esetében sem töprengtek túl sokat, hiszen ezt a modellt is egy 5,000 mAh akkuval látták el, ami lehetővé tesz akár 2 napig tartó, töltés nélküli használatot is. 

A modell négy nagy méretű belső tárhelyes verzióval rendelkezik. A következő modellek közül választhatsz: 64GB 4GB RAM-mal, 128GB 4GB RAM-mal, 128GB 6GB RAM-mal, vagy 128GB 8GB RAM-mal. 

A telefon kamerái 64 MP-es, 8 MP-es, két darab 5 MP-es kamerákkal rendelkeznek, amelyek 1080p és 30 fps minőségben fényképeznek.

A telefont 2021-ben dobta piacra a Samsung azzal az ígérettel, hogy minden 3 évben megjelentetnek biztonsági frissítéseket, tehát a telefon igazán ígéretes befektetésnek tűnik. Pláne, hogy a Rejoy.hu-n Samsung telefonok olcsón, már akár 70 ezer forinttól elérhetők.

Xiaomi Redmi Note 11

Xiaomi telefonok mindig is kitűntek az okostelefonok piacán a jó áraikkal és a megbízható minőségükkel. A Redmi Note 10 Pro-t követő Redmi Note 11 pedig minden eddigi Xiaomi készüléket felülmúl. 

A telefont Snapdragon 680 processzorral szerelték fel, ami meglepően gyors és a kijelző mérete is megegyezik a fent említett Samsung telefonok kijelzőivel. A Xiaomi Redmi Note 11 kijelzője 6.43 inch és 90 Hz-es képfrissítési gyakorisággal rendelkezik.

A telefon kamerái között található egy nagy teljesítményű 50 MP-es kamera, az akkumulátora pedig 5000 mAh-s, ami hosszú készenléti időt biztosít. A belső tárhelyet tekintve a 64GB és 4GB RAM, 64GB és 6GB RAM, 128GB és 4GB RAM vagy 128GB és 6GB RAM verziók közül választhatsz.

A cikk írásakor a Xiaomi Redmi Note 11 128 GB belső tárhellyel és 4 GB RAM-mal átlagosan 70 ezer forintba kerül webshopunkban.

Samsung Galaxy S10e

Nézzünk szét még egy kicsit a Samsung telefonok piacán, hiszen több készülékük is van, ami 2023-ben is megállja helyét a gazdaságos telefonok piacán. Ez pedig nem más, mint a Galaxy S10e modell, ami szintén elérhető a Rejoy.hu-n.

Ugyan a készüléket 2019-ben dobták piacra, ez a modell még mindig irigylésre méltó tulajdonságokkal rendelkezik ár-érték arányban. A telefon kijelzője 5.8 inch, Dynamic AMOLED kijelzővel, ami minden telefonos tartalomfogyasztásra tökéletes választás. 

Snapdragon 855 processzor pedig megfelelő sebességet biztosít minden telefonos művelethez, amire egy átlag felhasználónak szüksége van. 

A belső tárhely változatok ennél a modellnél 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM vagy 256GB 8GB RAM, így a készülék memóriája lehetővé teszi, hogy szinte minden kedvenc fényképet vagy videót megőrizz.

Annak ellenére is, hogy csak két fő objektívje van a telefonnak, egy 12 MP és egy 16 MP objektív, a kamera képes 4K felbontású, 60 fps-es filmezésre is. 

A telefon akkumulátora viszont nem olyan lenyűgöző, mint a többi fentebb bemutatott Samsung telefon esetében, mindössze 3100 mAh-val működik

Az okostelefon ára azonban önmagában is elég meggyőző erő, hiszen a Samsung Galaxy S10e alig több, mint 100 ezer forintba kerül a cikk készítésének idején, abban az esetben, ha a Rejoy.hu oldaláról szerzed be. 

Reméljük, hogy ez a lista 2023 pénztárcabarát telefonjairól hasznosnak bizonyul, hogy megtaláld a számodra megfelelő modellt. Ha esetleg a te tarsolyodban is lapul egy tuti tipp, szívesen olvasnánk kommentben, hiszen másnak is hasznos lehet, aki éppen olcsó és jó telefont keres. :)

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates