A legjobb Android és iPhone VPN-ek: böngéssz biztonságosan!

A legjobb Android és iPhone VPN-ek: böngéssz biztonságosan!

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 23.03.2023

Biztosan te is belefutottál már egy VPN reklámba netezés közben, akár Youtube-on vagy TikTok-on. Ha azonban csak kérdőn néztél ilyenkor, hogy miért is talál be téged egy Android vagy iPhone VPN hirdetés, cikkünkből megtudod, hogy mi mindenre használhatnád! Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod érdemes a telefon VPN kapcsán: mi ez egyáltalán és hogyan működik az Android és iPhone VPN beállítás? Olvass tovább!

Mi az a telefonos VPN?

A VPN, vagyis Virtual Private Network, magyarul virtuális magánhálózat sok mindenben lehet segítségedre. Egy VPN-re rácsatlakozva úgy küldhetünk és fogadhatunk adatokat, mintha egy másik, helyi hálózaton lennénk. 

Na de mikor lehet ez hasznos számodra? Képzeld el, hogy nagyon meg szeretnél nézni egy filmet Netflixen vagy HBO Max-on, de hiába vadászod, a magyar kínálatban nem szerepel. A VPN segítségével megváltoztathatod a lokációd, így pillanatok alatt másik ország kínálatát böngészheted. Android vagy éppen iPhone VPN telepítése után bárhonnan böngészheted a filmek teljes kínálatát!

De persze ez csak a jéghegy csúcsa, a VPN használata a biztonságos böngészést támogatja. Segítségével titkosíthatod az IP címed és a csatornát, amin keresztül zajlik az adatforgalom. Így pedig máris megnehezítheted az adathalászok és internetes csalók munkáját. Telefon VPN segítségével tehát saját adataid, valamint készüléked is óvhatod.

VPN Android és iPhone telefonodra is elérhető, érdemes velük közelebbről is megismerkedned!

VPN Android és iPhone VPN - melyiket válasszuk?

Laikusként nem egyszerű megtalálni a megfelelő VPN szolgáltatást, de ha a következő szempontokat szem előtt tartod, nagyban megkönnyítheted a döntésed.

Sebesség. A piacon található legtöbb VPN teljesen biztonságos, ezért a szerver sebesség a szolgáltatások egyik legmeghatározóbb eleme. Bizonyos esetekben a szerverek mennyisége is számíthat, nem mindegy ugyanis, hogy iPhone VPN-eden keresztül hány szerver között böngészhetsz.

Bár legtöbben kézenfekvő módon ingyenes VPN-t keresnének (ami elsőre teljesen logikus megoldás is), ám fontos tudni, hogy az ingyenes és fizetős típusok között jelentős különbségek vannak, például a sebességben és az elérhető funkciókban.

Az ingyenes VPN-ek általában valamilyen korláttal járnak: csak megadott ideig használhatjuk, kevés szerver között választhatunk vagy épp a szerver sebesség korlátozott.

A kínálat e téren is óriási, de ebben is segítségedre leszünk: nézzük a legjobb VPN-eket okostelefonra!

VPN Android és iPhone készülékre is elérhető, íme a legnépszerűbb verziók:

Private Internet Access. Ez jelenleg az egyik legfelkapottabb VPN, asztali gépen, telefonon és tableten is remekül működik. Ha fizetős VPN-t keresel, ár-érték arányban ez lesz a legjobb választás.

ExpressVPN. Ez ugyan kicsit drágább szolgáltatás, mint a fenti, de annál több funkcióval és gyorsabb szervereken működik. Ha komolyabb VPN-t keresel, meg is találtad!

Hotspot Shield. A piacon kapható legjobb ingyenes VPN, aminek nincs sebességkorlátja és akár egyszerre több eszközzel is használhatod. Egyetlen hátulütője, hogy csak napi 500 MB adatot fogadhatsz rajta. Ha kezdő vagy a VPN-ek világában, tökéletes választás lesz számodra! Ha pedig megtetszett, később megnézhetsz egy fizetős verziót is.

Ezek bármelyikével jól jársz tehát, a hasznos funkciók mellett pedig a megbízhatóságra sem lesz gondod. Érdemes mindháromnak kicsit utána olvasnod netes oldalakon és fórumokon, így biztosan megtalálod a számodra ideális megoldást. 

Sign up for the latest updates

Android és iPhone VPN beállítás egyszerűen

Mind az Android, mind az iPhone VPN beállítás könnyű, mint az egyszeregy! A legtöbb telefon VPN saját alkalmazással, úgynevezett “klienssel” érkezikIPhone VPN esetében ezeket az App Store-ban, Samsung vagy Huawei és Xiaomi készülékkel pedig a Play áruházban töltheted le.

Gyors regisztráció után - amit VPN Android beállítás során Google-fiókoddal is intézhetsz - már használhatod is az alkalmazást. Ha pedig bárhol elakadsz, használd az alkalmazás súgóját, és kövesd a részletes utasításokat lépésről lépésre. Az alkalmazás áruházban általában értékeléseket, sőt, másoktól származó véleményeket is találsz az adott telefon VPN-ről, ezeket is érdemes végigolvasgatnod. 

Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt számodra, és hamarosan magad is élvezheted az Android vagy iPhone VPN nyújtotta előnyöket!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates