Google Play alkalmazások telepítése Huawei telefonokra

Google Play alkalmazások telepítése Huawei telefonokra

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 06.01.2023

A Huawei telefonok szuper alternatívát jelentenek a pénztárcabarát és kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező telefonok piacán. Habár a tény, hogy a Google 2019. május 15. óta - a Huawei P30 Pro piacra dobása óta - nem támogatja a Huawei telefonokat, minden bizonnyal sok potenciális vásárlót visszatart attól, hogy Huawei készüléket vásároljon. 

Talán te is belefutottál olyan szituációba, amikor a Google Playen keresztül beszerezhető alkalmazások ismerete felülírta a Huawei által nyújtott szuper tulajdonságokat. Ha jártál már így, most van egy jó hírünk! 

Többé nem kell, hogy feladd a vágyaid és lemondj a Huawei telefonról, hiszen a Google Playen elérhető applikációk már telepíthetők az újabb Huawei készülékekre is

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked minden szükséges információt ahhoz, hogy bármilyen, normál esetben csak a Google Playen keresztül elérhető appot le tudj tölteni Huawei készülékekre is. A letöltés egyszerűbb, mint az egyszeregy! 

Első módszer

Mivel a Google Play áruház letöltése Huawei telefonra nem lehetséges, ezért első lépésként nézd meg a Huawei saját áruházában, az App Galériában, hogy elérhetők-e az alkalmazások, amiket szeretnél letölteni. Néhány bank online applikációja például már elérhető Magyarországon is a Huawei App Galériából, tehát nincs is más dolgod, mint letölteni őket közvetlenül a Huawei szolgáltatásáról. 

Második módszer

Ugyan a Huawei Appgallery alkalmazások listája hétről hétre bővül, előfordulhat, hogy bizonyos applikációkat még nem érsz el. Akkor sem kell elkeseredned, ha nem találod a keresett applikációt a Huawei Google Play áruházában, az App Galériában. Ilyenkor próbáld megkeresni az alkalmazás hivatalos weboldalát a Huawei telefonodon használt böngészőből

A legtöbb ilyen oldal feldob egy üzenetet belépéskor, amiben az applikáció letöltését ajánlják, esetleg létrehoztak egy külön erre szolgáló szekciót a weboldalon. Ezeken az oldalakon, mint például a közösségi média appok, utazás megosztó appok vagy ruha boltok, egy közvetlen link segítségével tudod letölteni az alkalmazást Huawei készülékre is.  

Ha nem találod ezt a lehetőséget a telefonod böngészőjében megnyitott oldalon, olvass tovább és mutatjuk milyen további lehetőségeid vannak még. 

Sign up for the latest updates

Harmadik módszer 

A Huawei Play áruház helyett használd a Petal Search-öt, ami a Huawei integrált kommunikációs rendszere, amin keresztül minden appot megtalálsz. A Petal Search tulajdonképpen egy integrált alkalmazás kereső, ami pont ugyanúgy néz ki, mint egy alap böngésző. 

Ha szeretnéd élvezni a Google által fejlesztett appokat egy helyen, mint a Gmail, YouTube, Google Drive és a többi, töltsd le a GSpace (Google Space) nevű alkalmazást a telefonodra.

Az egyetlen applikáció, ami úgy tűnik, hogy nem működik kifogástalanul a Huawei P30-nál újabb készülékeken, az a Google Maps. Bár le tudod tölteni a telefonodra és el is tudod indítani a térkép alkalmazást, nem fogsz megbízható adatokat kapni. 

Térkép alkalmazás alternatívájaként használhatod a Waze appot, ami segít megtalálni a legkevésbé zsúfolt utakat. 

Miért nem támogatja a Google a Huawei készülékeket? - A rövid sztori

A történet röviden annyi, hogy 2019-ben a Huawei nagyon közel állt ahhoz, hogy átvegye a Samsungtól a világ vezető telefon gyártója címet. Ugyanebben az évben, egyébként konkrét bizonyítékok nélkül, a kínai gyártót megvádolták azzal, hogy a készülékeiket kémkedésre használják más országokban. A gyártó kínai kormánnyal szoros kapcsolatai csak tovább erősítették ezt a gyanút. 

Donald Trump, az USA akkori elnöke meghozta a döntést, miszerint megtiltja a Huawei és mellette egyéb kínai cégek üzletelését amerikai szervezetekkel. Ezen a ponton a Huawei mérnökeiben tudatosult, hogy többé nem tudnak együttműködni a Google, a Qualcomm és az Intel amerikai cégekkel. A Huawei Google telepítés tehát emiatt nem lehetséges többé az új készülékeken. A döntés azt jelentette, hogy a Huawei P40 Pro és a többi, újonnan piacra kerülő modell a Google tulajdonában lévő applikációk nélkül jelenhet csak meg. 

A Huawei amerikai betiltásának következtében a cégnek újra kellett gondolnia az egész telefon készítési és piacra dobási stratégiájukat. A tiltás egyébként nem tette tönkre a céget és továbbra is a világ vezető telefongyártói között tartják számon. 

Ha a cikk végén felvetődik benned a kérdés, hogy melyik Huawei telefonon van Google, hiszen ragaszkodsz az alapból feltelepített Google programokhoz, akkor a Huawei P30 Pro és az azelőtt piacra dobott telefonok között érdemes keresgélni. 

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates