Google Pay fizetés használata!

Google Pay fizetés használata!

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 19.05.2023

A Google Pay egy olyan funkció, amelynek a segítségével végre bárki számára elérhető az egyszerű fizetés online és akár személyesen is! A számlák befizetése, az online- és az applikációkon keresztüli vásárlás, valamint a személyes fizetés is egy szempillantás alatt kész!

A következő cikkben leírjuk, hogy tulajdonképpen mi az a Google Pay, hogy milyen beállításokat kell elvégezni a kipróbáláshoz. Továbbá azt is bemutatjuk, hogy milyen egyszerű a Google Pay használata, és hogy melyik okos eszközökön érhető el a Google Pay fizetés szolgáltatás. Számodra is vonzó az egyszerű fizetés? Olvass tovább!

Mi az a Google Pay?

A Google Pay a Google által fejlesztett mobilfizetés szolgáltatás, aminek a segítségével egyszerűen fizethetünk online, alkalmazásokon keresztül és akár élőben is, érintésmentesen! Szerencsére a Google Pay Magyarország területén is használható, minden egyes olyan üzletben és szolgáltatásnál, ahol fizethetünk bankkártyával is.

Google Pay fizetés 2011-óta teszi egyszerűvé és kényelmessé a felhasználók számára a bankkártyás fizetést. Hasonlóan az iOS készülékeken elérhető Apple Pay szolgáltatáshoz, a készítők a Google Pay alkalmazást is folyamatosan fejlesztik és új funkciókkal frissítik. Ennek következtében a szolgáltatás napról napra egyre több eszközön elérhető.

Az Androidos mobiltárca felhasználók körében a Google Pay fizetés funkció óriási népszerűségnek örvend, de az Apple tulajdonosoknak sem kell teljesen lemondaniuk róla, ugyanis a Google Pay akár iOS eszközökön is használható! Az Apple szabályozásai miatt azonban az iOS eszközökön csak online fizetésekhez tudjuk használni az app-ot, az érintésmentes fizetés csak az Apple Pay-el működik ezeken a készülékeken.

Google Pay használata - Így állítsd be!

A Google Pay használata egyszerűbb mint gondolnád! Mindössze néhány pofonegyszerű lépést kell megtenned, és máris kipróbálhatod az egyszerű fizetést! A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan működik és mennyire könnyű a Google Pay használata Android, és iOS eszközökön!

A Google Pay használata Android eszközökön, lépésről lépésre

  1. Töltsd le a Google Pay alkalmazást!

Ehhez Android 5.0 (Lollipop) vagy frissebb operációs rendszerre van szükséged, de vannak olyan Android telefonok is, amiken ez gyárilag elérhető!

  1. Lépj be a Google fiókodba!
  2. Add hozzá a kártyád az Androidos mobiltárca segítségével!

A Google Pay fizetés lépései iOS készülékkel

  1. Töltsd le a Google Pay alkalmazást!

Ehhez iOS 10.0 vagy frissebb operációs rendszerre van szükséged.

  1. Lépj be a Google fiókodba!
  2. Add hozzá a kártyád a pénztárca (Wallet) applikációhoz!

Hogyan működik az érintésmentes Google Pay fizetés a boltban?

Fontos tudni, hogy az érintésmentes fizetés funkció kizárólag Android és Google telefonokon működik! Méghozzá olyan készülékeken, amelyeken elérhető az NFC funkció. Ha be van kapcsolva az NFC a telefonodon, akkor elég hozzá érintened a telefonod a terminálhoz és már kész is vagy!

Sign up for the latest updates

Google Pay használata - Milyen eszközökön elérhető?

Ahogy azt az érintésmentes fizetésnél is tapasztalhatjuk, a Google Pay szolgáltatást – bár az online fizetésnél iOS készülékeken is működik – elsősorban Android és Google telefonokra tervezték.

De milyen eszközökön működik a Google Pay fizetés funkció?

Minden olyan Android eszköz alkalmas a Google Pay használatára, ami Android 5.0 vagy annál frissebb operációs rendszeren fut. Ezért ha 2013-ban vagy az után szerezted be az Android telefonod, akkor nagy valószínűséggel a te készüléked támogatja ezt a rendkívül hasznos és kényelmes funkciót!

De pontosan melyik Androidos készülékekkel lehet használni a Google Pay-t? Íme néhány példa, amelyeken működnek a mobiltárcák!

Samsung:Samsung telefonok esetében a Galaxy S4 és az annál újabb készülékeken fut a Google Pay

Huawei: A Google Pay app a Huawei P8 és az annál újabb telefonokon tökéletesen működik

Xiaomi:Xiaomi készülékeknél a Redmi Note 2 a belépő, amelyiken már működik a Google Pay fizetés

iPhone: Az iOS eszközök közül minden iPhone 6 verzió, és az annál a szériánál újabb eszközök támogatják a Google Pay-t.

Ha érdekelne egy újabb telefon beszerzése baráti áron akkor látogass el a webáruházunkba! 

A legújabb és régebbi iPhone, Samsung, Huawei és Xiaomi eszközök széles kinálatából válogathatsz, használt eszközeidet pedig el is adhatod nálunk!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates