Apple Pay használata egyszerű telefonos fizetéshez!

Apple Pay használata egyszerű telefonos fizetéshez!

Kiadta Fadia Hirtan
kiadva 19.05.2023

Az Apple Pay egy olyan praktikus szolgáltatás, amely lehetővé teszi az iOS felhasználóknak hogy megtapasztalják az igazán egyszerű fizetés élményét és könnyedén menedzseljék az online- és a személyes fizetéseket, akár érintésmentesen! 

De mi is az az Apple Pay bővebben és hogyan használhatjuk fizetésre? Melyik iOS eszközökön használható az Apple Pay? Cikkünkben ezeket a kérdéseket járjuk körbe, valamint más, érdekes funkciókról is beszámolunk.

Mi az az Apple Pay?

Az Apple Pay fizetés egy olyan szolgáltatás aminek a segítségével egyszerűbben fizethetünk akár személyesen, akár online és az iOS alkalmazásokon keresztül. Az Apple Pay szolgáltatás 2014-ben mutatkozott be és hamar nagy népszerűségre tett szert az iOS felhasználók köreiben.

Jó hír számunkra, hogy az Apple Pay Magyarország területén is elérhető, ezért mi is élvezhetjük az érintésmentes fizetés és az egyszerű Apple Pay online fizetes előnyeit! Ma már szinte minden üzletben található bankkártya terminál, így bárhol az országban használhatjuk ezt az egyszerű fizetés lehetőséget!

Az Apple Pay használata egyre egyszerűbb és felhasználóbarátabb, ugyanis a készítők a mai napig folyamatosan frissítik és új funkciókat adnak hozzá. Az egyik legutóbbi ilyen nagyszerű hír az Apple Pay Later szolgáltatás bejelentése volt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 4 részletben fizessenek, kamat- és kezelésiköltség-mentesen.

Apple Pay használata fizetéshez

Az Apple Pay fizetés rendkívül kényelmessé teszi a mindennapokat. Mindössze néhány pofon egyszerű beállítás után megtapasztalhatjuk, hogy milyen könnyű az Apple Pay használata fizetéshez!

1. Adj hozzá egy kártyát a Wallet (iPhone-os mobiltárca) alkalmazásban

2. Már kész is vagy! Nincs más hátra, mint kiélvezni az érintésmentes fizetés előnyeit!

Az Apple Pay minden iOS termékbe gyárilag telepítve van, ezért nincs szükség arra, hogy a felhasználók egy új alkalmazás letöltésével vesződjenek. De hogyan zajlik az Apple Pay fizetés menete? Mindössze néhány apró dolgot kell tudnod!

Az egyszerű fizetés az Apple Pay alkalmazáson keresztül kétféle módszerrel lehetséges. Neked csak annyi dolgod van, hogy kiválasztod azt, amelyik a legkényelmesebb számodra. Nézzük, mik a lehetőségek!

Apple Pay fizetés Face ID használatával

A Face ID az iOS arcfelismerő funkciója, amely segítségével mindössze egy pillantást kell vetned a telefonod kijezőjére és máris feloldhatod a zárolt készüléket vagy azonosíthatod magad.

  1. Nyomd meg kétszer egymás után az oldalsó gombot!
  2. Pillants rá a kijelződre!
  3. Érintsd a telefonod a terminálhoz!

Az Apple Pay fizetés menete Touch ID segítségével

Az iOS Touch ID funkciója lehetővé teszi, hogy a készülék az ujjlenyomat leolvasásával ismerje fel a „gazdáját” (és bárki mást, aki betáplálja az ujjlenyomatát a készülékbe). Ezzel a lehetőséggel mindössze egy érintés, és máris feloldhatod a telefont, vagy azonosíthatod magad!

  1. Tartsd az ujjad a home gombon!
  2. Érintsd a telefonod a terminálhoz!

Az Apple Pay online fizetes hasonlóan egyszerű a Face ID vagy a Touch ID segítségével.

Sign up for the latest updates

Melyik iPhone képes az Apple Pay fizetésre?

Innentől kezdve a számlák befizetése és az internetes vásárlás során elfelejtheted a bonyolult bejelentkezéseket, ugyanis szinte az összes iOS eszköz képes az online fizetésre, az új készülékeken pedig kivétel nélkül elérhető ez a hasznos kényelmi funkció. Legyen az iPhone, Apple Watch, iPad, MacBook, iMac vagy bármi más, az Apple Pay online fizetes gyerekjáték lesz! 

Mostantól élőben is könnyedén fizethetsz bármelyik boltban, vendéglátóhelyen vagy más szolgáltatás igénybevétele során! Azonban ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen sok előnnyel jár az Apple Pay használata a személyes fizetés során, fontos, hogy az eszközön elérhető legyen az NFC funkció is. Nézzük, melyik iOS készülékeken található NFC funkció!

Ezek az iOS eszközök tudják az NFC funkciót:

Azonban nem csak az iOS eszközök alkalmasak az érintésmentes fizetésre: számos Samsung készülékhez és más Android eszközhöz is léteznek mobiltárcák az egyszerű fizetés érdekében!

Ha leváltanád a régi iPhone-od egy másikra, akkor látogass el a webáruházunkba! Nálunk baráti áron találhatsz iOS készülékeket és még a régi eszközeidet is könnyedén eladhatod!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates