Itt a Samsung Galaxy S23 – Minden tudnivaló egy helyen

Itt a Samsung Galaxy S23 – Minden tudnivaló egy helyen

Kiadta undefined undefined
kiadva 06.06.2024

Itt a Samsung Galaxy S23 – Minden tudnivaló egy helyen


 

Miután kiszivárgott, hogy a Samsung Galaxy S23 200 MP-es kamerát kap, amiről a Samsung legjobb telefonjának bemutatóján meg is győződtünk, örömmel követtük a legújabb Samsung telefonok, nevezetesen az S23, S23 Plus, ill. S23 Ultra specifikációit.


 

Nemsokára kiderül, hogy mit rejtenek ezek a telefonok. De addig is itt egy összefoglaló, amelyből láthatjuk, hogy milyen meglepetésekkel készül ezúttal a Samsung. 


 

A dél-koreaiak által nagy várakozásokkal beharangozott 200MP-es kamerán kívül, az S23 sorozat több frissítést is kap az elmúlt évben bemutatott, azaz a Galaxy S22 generáció modelljeihez képest. Közöttük van egy igen méretes belső tárhely, ami legalább 256GB a Galaxy S23 Plus és S23 Ultra modellek esetében, de nagyobb akkumulátorok és merészebb színek is érkeznek, amelyekről a cikkben bővebben is olvashatsz.


 


 

Az összes Galaxy S23 modell a legújabb és legfejlettebb chipek egyedi változatával, a Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4nm) chipsettel felszerelt. Ez teszi ezeket az okostelefonokat a piac jelenleg legjobb Android eszközeivé.


 

A következőkben az S23-at a generáció összes modelljére vonatkozóan említjük, majd egyesével sorra vesszük a készülékeket, hogy külön-külön elemezzük őket.


 

Íme, amit ebből a cikkből megtudhatsz (az alábbi tartalomjegyzékre kattintva közvetlenül a téged érdeklő információkhoz ugorhatsz):


 

  • Samsung Galaxy S23 - megjelenési dátum
  • Samsung Galaxy S23 - ár
  • Samsung Galaxy S23 - színek
  • Samsung Galaxy S23 - memória
  • Samsung Galaxy S23 - kamerák
  • Samsung Galaxy S23 - kijelző
  • Samsung Galaxy S23 - akkumulátor
  • Samsung Galaxy S23 - az alapmodell specifikációi
  • Samsung Galaxy S23 Plus - specifikációk
  • Samsung Galaxy S23 Ultra - specifikációk
  • Megéri Samsung Galaxy S23-at vásárolni?



 

Samsung Galaxy S23 - megjelenési dátum

A Samsung csúcstelefonjait 2023. február 1-jén mutatták be egy olyan eseményen, amiről lehet, hogy még nem hallottál, ez volt a Galaxy Unpacked. Az alábbiakban megnézheted a bemutatóról készült videót.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Samsung Galaxy S23 ár

A csúcsminőségű S23 telefonok gyártói árait már ismerhetjük. Ha a sorozat alapváltozatának, vagyis az egyszerű, 128 GB-os belső memóriával rendelkező Galaxy S23 ár 799 dollár, akkor az S23 generáció középső modellje legalább 200 dollárral magasabb lesz, vagyis egy S23 Plus 999 dollárba kerül. Csak úgy, mint ahogy az S21 és a Galaxy S22 ára alakult közvetlenül a piacra dobás után.


 

A csúcsmodell esetén a legolcsóbb, 256 GB belső tárhellyel rendelkező Samsung Galaxy S23 Ultra induló ára pedig 1199 dollár lesz.


 

De ha arra vagyunk kíváncsiak, nekünk mennyibe kerül a Samsung S23, jó észben tartani, hogy ezekhez az árakhoz hozzáadódnak még a kereskedői jutalékok.


 

Hogy képet kapjunk arról, mennyibe kerül egy S23, vegyük a Samsung Galaxy S21 példáját, amelyet 2021. január 21-én adtak ki. Akkoriban bejelentették, hogy a telefon gyártói ára 799 dollár vagy 769 font. Összehasonlításképpen elődje, a Galaxy S20 a bevezetéskor 999 dollárba vagy 899 fontba került.


 

Magyarországon a boltok az S21 sorozatot a következő hozzávetőleges árakon adták ki. A lenti árak a 128 GB tárhellyel rendelkező modellekre vonatkoznak:


 

Galaxy S21: 330 000 Ft

Galaxy S21 Plus: 410 000 Ft

Galaxy S21 Ultra: 480 000 Ft


 

Ha a legújabb modell ára meghaladja a költségvetésünk, akkor szétnézhetünk a korábbi években kiadott, például az imént említett S21 vagy S22 készülékek között. Egy másik lehetőség az, ha a dél-koreai gyártó pénztárcabarát modelljei közül választunk, például a Galaxy A53 vagy a Galaxy A73 jó opció lehet. Mindkettőt tavaly adták ki, és árukhoz képest lenyűgöző specifikációkkal rendelkeznek.

Samsung Galaxy S23 - színek

A Samsung ezúttal pasztell színeket választott az S23 sorozathoz. Ezek pedig a következők: Botanic Green (zöld), Misty Lilac (lila), Phantom Black (fekete) és Cotton Flower (krémes).


 

Samsung Galaxy S23 - memória


 

Mivel saját memóriachipeket gyárt, a Samsungnak az az előnye, hogy szabadon variálhatja telefonjainak belső tárhelyét. Éppen ezért az S23 Plus és S23 Ultra modellek esetében meglepetésként legalább 256GB memóriát kínál a dél-koreai óriás.


 

Ez valamelyest várható volt, tekintve, hogy az S23 Ultra képes 8K-s felvételek készítésére és RAW fotók rögzítésére is. Ez viszont csupán egy kis ízelítő abból, hogy mit is tudnak ezek a készülékek.


 

Az S23 sorozat legnagyobb tárhelyével, ahogy várható volt, az S23 Ultra rendelkezik, ami 1TB-ot és 12GB RAM-ot jelent.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Samsung Galaxy S23 - kamerák

A leginkább várt frissítés, ahogyan azt a cikk elején is említettük, az új 200MP ISOCELL HP2 érzékelő, amelyet az S23 Ultra modell kapott. A 200MP-es érzékelő 200 millió 0,6 mikrométeres (μm) pixelt tartalmaz, egy 1/1,3 colos optikai formátumban.


 

A sorozat másik két modellje, az S23 és az S23 Plus, egy 12MP-es ultraszéles PDAF dual kamerával rendelkezik makró mód képességekkel.


 

A fókuszálás gyengén megvilágított környezetben jelentősen javult, köszönhetően a HP2 Super QPD funkciójának, amely az érzékelő mind a 200 millió pixelét használja. A HDR (High Dynamic Range – nagy dinamikatartományú) fotók javítása érdekében a HP2 először használja a DSG-t (Dual Signal Gain – kettős jelnyereség) az 50MP-es modulban. A Smart-ISO Pro funkció lehetővé teszi a kamerának, hogy 12,5 MP-es képeket és 4K videót rögzítsen 60 képkocka/másodperc sebességgel HDR-ben.


 

Ráadásul a Samsung S23 sorozata 8K 30fps videofelvételi képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a felvételeink élesebbek lehetnek, mint valaha!

Samsung Galaxy S23 - kijelző

Az S23 sorozat mindhárom telefonja Dynamic AMOLED 2X, HDR10+ kijelzőket kap, akár 120 Hz-es frissítési frekvenciával. A méretük modellenként eltérő, de erről még később lesz szó.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Samsung Galaxy S23 - akkumulátor

A Samsung Galaxy S23 akkumulátorával kapcsolatban jó tudni, hogy azok a telefonok, amelyek egy új processzort, egész pontosan a Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2-t használják, ami 4nm technológiával készült, valamint új generációs OLED paneleket kaptak, ellenállóbbak az előző modelleknél.


 

Az S23 generáció telefonjainak akkumulátorairól szóló részleteket az egyes modellek leírásánál fejtettük ki.


 

Samsung Galaxy S23 - az alapmodell specifikációi


 

A Galaxy S23 sorozat alapmodellje nem sokban különbözik a tavaly piacra dobott S22 sorozat megfelelőjétől. Annak érdekében, hogy könnyebben követhetők legyenek a műszaki adatok, az alábbiakban összegyűjtöttük a Samsung telefonjának összes olyan részletét, amely érdekes lehet.

Galaxy S23 - kijelző

Az okostelefon 6,1 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzővel érkezik, különleges fényerővel és 120 Hz-es maximális frissítési frekvenciával.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Galaxy S23 - kamerák

A sorozat alapmodellje 12 MP-es szelfi kamerát kapott (ellentétben az S22-vel, amelynek előlapi kamerája 10 MP), míg a telefon hátulján három objektívből álló sorozat található, amelyek széles (50MP), ultraszéles (12MP) felbontást takarnak, és sikeresen rögzíthetünk nagy távolságból is, megőrizve a képminőséget a teleobjektívnek (10MP) köszönhetően.

Galaxy S23 - akkumulátor

A Samsung új készüléke 3900 mAh-s akkumulátorral és 2.0 gyorstöltési funkcióval rendelkezik, vagyis lényegesen nagyobb, mint a Galaxy S22-be szerelt akkumulátor. Az S23 sorozat alapmodellje emellett támogatja a vezeték nélküli töltést (10W), de rendelkezik a fordított töltés funkciójával is (4,5W). Kábellel pedig a telefon 25 W-on töltődik.

Galaxy S23 - tárhely és RAMi

A dél-koreai gyártó háromféle belső tárhelyet kínál, amelyek mindegyikét 8 GB RAM támogatja. Így 128 GB memóriával, 256 GB vagy 512 GB memóriával rendelkező Samsung Galaxy S23 közül választhatunk.


 

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Galaxy S23 Plus - specifikációk

A Galaxy S23 alapmodellnél valamivel jobban teljesítő változat a Galaxy S23 Plus. A Plus modellt már ismerhetjük a Samsung többi sorozatából. A Galaxy S23 Plus valószínűleg a legmegfelelőbb választás, amikor egy nagyszerű ár-érték arányú, jó teljesítményű telefont keresünk.

Galaxy S23 Plus - kijelző

A 6,6 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzővel a Galaxy S23 Plus egy olyan okostelefon, amely kifejezetten alkalmas arra, hogy különböző tartalmakat fogyasszunk rajta. A sorozat alap változatához hasonlóan az S23 Plus is különleges fényerejű, 120 Hz-es maximális frissítési frekvenciájú kijelzővel rendelkezik.

Galaxy S23 Plus - kamerák

A kamerák tekintetében nincs különbség az S23 és az S23 Plus között. Az előlapi kamera 12MP-es, és a hátlapon lévő három, 50 MP-es, 12 MP-es és 10 MP-es objektív lefedi a széles, ultraszéles látószögeket, de kiválóan rögzíthetünk az objektívektől nagy távolságra lévő témákat is.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Galaxy S23 Plus - akkumulátor

Ami az akkumulátort illeti, jelentős különbség van az alap modellhez képest. Ez az okostelefon 4700 mAh-s akkumulátorral és 2.0 gyorstöltési funkcióval rendelkezik majd. Ez a modell támogatja a vezeték nélküli töltést (10 W), de rendelkezik fordított töltés funkcióval is (4,5 W), kábelen pedig 45 W-on töltődik.

Galaxy S23 Plus - tárhely és RAMi

Az S23 Plus esetében két opció közül választhatunk, de mindkettőt ugyanaz a 8 GB RAM támogatja. Konkrétan vásárolhatunk egy 256 GB-os Samsung Galaxy S23 Plus-t vagy egy 512 GB-osat.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Samsung Galaxy S23 Ultra - specifikációk

Térjünk át az S23 generáció nehéztüzérségére, és vessünk egy pillantást a Galaxy S23 Ultra modellre. Talán érdekes lehet, hogy ez a telefon az S Pen-nel együtt érkezik, ami nagymértékben megkönnyítheti a munkát.

Galaxy S23 Ultra - kijelző

Az iPhone 14 Pro Max-nál is nagyobb Galaxy S23 Ultra 6,8 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzővel rendelkezik. A Samsung legjobb telefonja 1750 nites maximális fényerőt és 120 Hz-es maximális frissítési frekvenciát varázsol a kijelzőre.

Galaxy S23 Ultra - kamerák

Az S23 sorozat óriása kétségtelenül megnyeri a legjobb kamerás telefon címet a nehézsúlyú versenytársak között. A 200MP-es objektívnek csak a Google Pixel 7 Pro, a Xiaomi 12T Pro, a Redmi Note 12 Pro+, a Redmi Note 12 Explorer, az Infinix Zero Ultra és a Motorola Edge 30 Ultra jelent konkurenciát.


 

Ezenkívül az S23 Ultra a 200MP-esen túl, három további lencsével büszkélkedhet. Ezek pedig egy ultra széles látószögű lencse (12MP), egy periszkópos (10MP, 10x optikai zoommal), valamint egy másik teleobjektív (10MP, 3x optikai zoommal).

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

Galaxy S23 Ultra - akkumulátor

Nem hiába nevezzük az "S23-as sorozat óriásának", mert ennek a modellnek elképesztően strapabíró akkumulátora van, amivel egész nap kibírja, akár átlagon felüli használat mellett is. A 2.0 gyorstöltés funkcióval ellátott 5000 mAh-s akkumulátora 45W-os töltést kínál a kábelen, támogatja a vezeték nélküli töltést (10W), de rendelkezik fordított töltési funkcióval is (4,5W).

Galaxy S23 Ultra - tárhely és RAMi

A Galaxy S23 Ultra a memória tekintetében is versenyre kel a legnagyobbakkal. A Samsung telefonja négyféle belső tárhely-változattal rendelkezik. Pontosabban, választhatunk egy 256 GB-os belső tárhellyel és 8 GB RAM-mal rendelkező Samsung Galaxy S23 Ultra-t, egy 256 GB-os belső tárhellyel és 12 GB RAM-mal, egy 512 GB-os belső tárhellyel és 12 GB RAM-mal vagy egy 1 TB-os belső tárhellyel és 12 GB RAM-mal rendelkezőt.


 

Megéri Samsung Galaxy S23-at vásárolni?

Kétségkívül a Samsung Galaxy S23 a piac jelenleg legjobban teljesítő Android telefonja. Tehát, ha azon gondolkozol, hogy egy csúcstechnológiás készülékre váltasz, ez biztosan jó választás.


 

Ami fejtörést okozhat, az a készülék ára, amely kicsit magasabb, mint a többi okostelefoné.


 

Ha a költségvetésed nem teszi lehetővé, hogy beruházz egy Samsung Galaxy S23-ba, akkor választhatod a Samsung Galaxy S22-t vagy a kissé régebbi S21-et, amelyek ára a közeljövőben még tovább fog csökkenni.


 

Vagy megvárhatod, amíg a Samsung Galaxy S23 megérkezik a Rejoy.hu-ra, ahol a telefonok ára akár 40%-kal is alacsonyabb, mint az új készülékeké.






 


 


 

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre