Így használhatsz két WhatsApp-fiókot egy Dual SIM-es telefonon

Így használhatsz két WhatsApp-fiókot egy Dual SIM-es telefonon

Kiadta Iulia Nicolaie
kiadva 18.12.2023

Eddig a WhatsApp több telefonon futott nálad, de most már egy Dual SIM-es készüléken használnád a munkahelyi és a magán SIM kártyádat is? Viszont továbbra is szeretnéd különválasztani a munkaügyben folytatott egyeztetéseket és a barátaiddal, családtagjaiddal történő beszélgetéseket?

Ha kíváncsi vagy, hogyan használható ugyanazon a telefonon a WhatsApp 2 telefonszámmal, akkor jó helyen jársz. Az alábbiakban találsz egy kis útmutatót, amelynek segítségével lépésről lépésre meglátod, hogyan telepíthető a WhatsApp Dual SIM telefonra.

Töltsd le a WhatsApp alkalmazást az Apple Store vagy a Google Play áruházból!

Függetlenül attól, hogy az iPhone-okért rajongsz vagy inkább az Android rendszert futtató készülékeket, a Samsungot vagy Huawei-t részesíted előnyben, első lépésként telepítsd a minden operációs rendszerhez elérhető WhatsApp alkalmazást az alkalmazásboltból.

Nyisd meg az alkalmazást, és regisztráld az elsődleges telefonszámodat a WhatsApp által javasolt lépések végrehajtásával. Fontos, hogy a WhatsApp telefonszám nélkül nem hitelesíthető.

Lépj be a telefon beállítások menüjébe!

Ha már telepítetted az alkalmazást, hagyd ki a fenti lépést, és lépj közvetlenül a telefon beállításaihoz.

Sign up for the latest updates

Keress rá a "DUAL" kifejezésre!

 

Keress rá a "dual" szóra a kereső funkcióval, amivel máris egy lépéssel közelebb vagy a WhatsApp alkalmazás megkettőzéséhez. Kattints a "Dual Messenger" elemre, ahogy a fenti képen is látható.

Válaszd ki a WhatsApp alkalmazást az alkalmazások listájából!

 

Közvetlenül ezután megnyílik egy új menü, amelyből kiválaszthatod a WhatsApp alkalmazást, amit másolni szeretnél a telefonodon. Szóval kattints rá!

Telepítsd a duplikált appot!

Miután rákattintasz a WhatsApp-ra, megjelenik egy értesítés arról, hogy a duplikált alkalmazás telepítve van a telefonodra.

Sign up for the latest updates

Konfiguráld az alkalmazást!

Ugyanazokon a lépéseken menj végig, mint amikor először telepítetted a WhatsApp-ot a telefonodra. Csak ezúttal ügyelj arra, hogy adj meg második telefonszámot, amelyet az alkalmazás másolásánál szeretnél használni. Kövesd a WhatsApp által javasolt lépéseket, és állítsd be a saját igényeid szerint az alkalmazást.

Ha a telefonod nem rendelkezik a Dual App / Clone / Twin App funkcióval, akkor megpróbálhatod azt is, hogy két WhatsApp fiókot használsz ugyanazon a telefonon. Ezesetben töltsd le a több fiókot lehetővé tevő alkalmazások valamelyikét, mint például a Dual Accounts & Parallel Space vagy egyszerűbben a Parallel Space appot.

Azt azonban jó, ha tudod, hogy az alkalmazás tele van hirdetésekkel, amelyek bosszantóak lehetnek.

Miért érdemes két WhatsApp fiókot használni?

Talán elgondolkozol azon, hogy miért használnál két WhatsApp-fiókot ugyanazon a telefonon egy helyett? A válasz egyszerű.

Ha azt a beállítást szereted aktívan tartani, hogy látod, kik vannak online vagy mikor voltak utoljára elérhetőek, akkor könnyen előfordulhat, hogy téged is legalább egyszer megzavart már egy kollégád egy olyan hétvégén, amikor azt remélted, hogy lazítani fogsz. Vagy az is megtörténhet, hogy egyszerűen nem akarod, hogy egy olyan napon, amikor beteget jelentesz a munkában, lássák a munkatársaid, hogy online vagy.

Ha ilyen módon szétválasztod a munkát és a magánéletet, és külön WhatsApp alkalmazásokat használsz ugyanazon a telefonon, akkor a fent leírt kellemetlen helyzetek teljesen elkerülhetők. Arról nem is beszélve, hogy ez a megoldás mennyivel egyszerűbb és könnyebben kezelhető, mintha a WhatsApp két telefonon futna, és két készüléket kellene magadnál hordani.

Dual SIM telefont használsz?

A fenti szimuláció egy Samsung telefonon történt, tehát Android operációs rendszeren. Ha nem működik így a folyamat és a WhatsApp másik telefonra, például egy iPhone-ra eltérő, akkor írj nekünk, és elmagyarázzuk, hogyan használhatsz két WhatsApp fiókot ugyanazon az iPhone-on.

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates