Apple Watch egészség app – Minden, amit tudnod kell

Apple Watch egészség app – Minden, amit tudnod kell

Kiadta undefined undefined
kiadva 27.05.2024

 

Az Apple Watch nem csak egy dizájnos karóra: egy olyan okos eszköz, amely segít nyomon követni a mindennapjaidat és megóvni az egészségedet. Az Apple Watch egészség app számos funkciót kínál, amelyekkel jobban megismerheted a testi és lelki állapotodat, és motiválhatod magad a változásra is. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mire jó az Apple Watch, milyen egészség funkciói vannak, és melyik a legjobb Apple Watch health app, amely kiegészíti a beépített lehetőségek.

 

Egészségügyi adatok nyomon követése az Apple Watch segítségével

Az Apple Watch segítségével könnyen nyomon követheted az egészségügyi állapotodat. Noha az Apple Watch vérnyomásmérés elvégzésére nem alkalmas, az óra beépített szenzorai és az iPhone vagy iPad készülékekkel való szinkronizáció révén az Apple Watch alap egészség app-ja képes mérni és rögzíteni a következőket:

  • Pulzusszám: Az Apple Watch folyamatosan méri a pulzusodat, és figyelmeztet, ha túl magas vagy túl alacsony. A mért értékeket megtekintheted a Pulzusszám app-ban, vagy a számlapon is.
  • EKG (Apple Watch Series 4-től): az Apple okosóra képes EKG mérésére, amely megmutatja, hogy a szíved hogyan ver. Az EKG segíthet felismerni a pitvarfibrillációt, ami egy olyan szívritmuszavar, amely növeli a stroke kockázatát.
  • Véroxigénszint (Apple Watch Series 6-tól): Az Apple Watch app kínálatban a Series 6-tól kezdve megtalálható a Véroxigénszint app is, amely képes mérni, hogy a vörösvértestek hány százaléka szállít oxigént. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy a Véroxigén app mérései nem alkalmasak orvosi használatra.
  • Alvás közben tapasztaltak: Az Apple Watch egészség appja képes követni az alvásodat, és megmutatni, hogy mennyit és milyen mélyen alszol.
  • Csukló hőmérséklet (Apple Watch Series 8-tól)Ez a funkció az alvás és a menstruációs ciklus figyelésében nyújt nagy segítséget.
  • Aktivitás: Az Apple Watch Tevékenységek app-ja nyomonköveti, hogy mennyi időt töltesz mozgással, milyen gyakran állsz fel. A lépésszámláló segítségével visszanézheted a napi lépésszámodat és a megtett távolságot is.

Az Apple Watch okosóra leghasznosabb egészség funkciói

A beépített Apple Watch app kínálatban a fitnesz és egészség app beépített érzékelő és mérő funkciói mellett az óra még számos más olyan funkciót is kínál, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapi életben. A mérések mellett te magad is megadhatsz ütemezéseket, adatokat és célokat, valamint naplózhatod megfigyeléseidet. 

Íme néhány hasznos funkció, amiket az Apple okosóra kínál:

  • Edzések: Az Apple Watch egészség app lehetővé teszi, hogy különböző edzéseket indíts el, és rögzítsd azok adatait. Az edzés alkalmazásban választhatsz több mint 20 féle edzés közül (pl.: futás, kerékpározás, úszás, jóga stb.). Az alkalmazásban beállíthatod az edzési céljaidat és megtekintheted az edzéseid összefoglalóját.
  • Menstruációs ciklus nyomonkövetése: A menstruációs ciklussal kapcsolatos napi megfigyeléseidet a Cikluskövetés app-ban rögzítheted. Az adatok alapján az Apple Watch okosóra előrejelzéseket és visszamenőleges becsléseket készít a menstruációval és a termékenységgel kapcsolatban.
  • Lelki állapot naplózása: A Tudatosság app segítségével nagyobb figyelmet fordíthatsz érzéseid beazonosítására és naplózására, valamint a tudatos légzésre.
  • Alvás tervezés: Az alvás alkalmazásban be is állíthatod az alvási célokat és az ébresztést, hogy jobban szabályozhasd az alvásodat.
  • Gyógyszerszedés nyomonkövetése: A Gyógyszerek névre hallgató Apple Watch app segít nyomon követni a gyógyszerek, vitaminok és táplálékkiegészítők szedését.

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre

A beépített funkciókon túl: Melyik a legjobb Apple Watch health app?

Az Apple Watch health app beépített funkciói mellett számos más alkalmazás is elérhető, amelyek kiegészíthetik vagy bővíthetik az Apple okosóra egészség funkcióit. Ezek az alkalmazások ingyenesen letölthetők az App Store kínálatából. Az Apple Watch-on és az iPhone-on egyaránt futnak, így az összeszinkronizált készülékeken igazán kihasználhatod őket. Nézzük meg, hogy melyek a legjobb Apple Watch app-ok, amelyeket érdemes kipróbálni!

  • Fitness Stats
  • Gentler Streak
  • SmartGym
  • Training Today
  • Lumen

Ha fontos számodra az egészséged nyomonkövetése és szívesen naplóznád a tevékenységeidet, edzéseidet és lelki állapotodat, egy Apple Watch okosóra remek választás a számodra. Ha pedig egy olyan felújított okostelefon vásárlásán gondolkozol, amelyet szinkronizálhatsz okosóráddal, nézz szét a Rejoy.hu kínálatában!

Ossza meg:

twitter
facebook
linkedin

Iratkozzon fel a legújabb frissítésekre